Kommentarer till Radiolyssnande inte privat längre /index.html/2015/01/24/radiolyssnande-inte-privat-langre/ Lars Lundebergs hemsida Sat, 24 Jan 2015 08:57:40 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.8 Av: Lars Mossberg /index.html/2015/01/24/radiolyssnande-inte-privat-langre/#comment-1780 Sat, 24 Jan 2015 08:57:40 +0000 /index.html/?p=1955#comment-1780 Även om man lyssnar på typ envägs radio typ FM/AM/DAB/DVB så kommer man i framtiden att göra det i en apparat som är internetanslutnen. Visserligen kan man ställa t.ex. mobilen med inbyggd FM-radio i ”flygplansläge” och undvika registrering. Gamla Ericsson och Nokitelefoner fungerade inte ens på FM om inte uppkopplingen till basstationen var etablerad.

Läs mer om den nya hypen i USA som kombinerar den inbyggda FM-radion i smartphonen med en intelligent app som typ nextradioapp.com Det är Emmisradio och Sprint i USA som samarbetar här. GPS används för lokaliseringen av avlyssnad radiostation.
Det finns idag minst 1-2 miljarder smartphones med inbyggd FM-radio.

I Europa finns Radio DNS.

Kommande bilradioapparater kommer också att ha uppkoppling så i praktiken kommer det att finnas möjlighet till registrering fast man lyssnar på envägs radioteknik.

Apparatkonstruktöten kan ju också lagra informationen om vad och hur man lyssnat tillfälligt i radioapparaten för att senare skicka denna information någonstans så fort flygplansläget avaktiveras.
Och de få som aldrig kopplar bort flygplansläget i mobilen är försumbara.

Många ny tekniska apparater kommer också att ha eller har redan tekniken M to M. mashine to mashine och rapporterar data tillbaks till konstruktören eller försäljningsorganisationen om var apparaten finns och i vilket skick den är i.
Finns små små inbyggda sändarchips i apparaterna redan idag. Denna tjänst ökar i världen kollosalt just nu.

]]>