Av vissa skäl har den automatiska uppspelningen vid klicklänkarna inaktiverats.
 
Bakgrund:
Svenska Radioarkivet startade jag som webbplats på våren 2006 och byggde under åren upp den till den största och mest kunskapsfyllda webben i hela Norden, riktad till radiohistoriskt intresserade. Webben har blivit som ett livsverk för mig och jag jobbade konstant med att bygga och bättra på innehållet. Detta är ju det fantastiska med en webb. att alla fakta alltid kan korrigeras och bättras allt eftersom nya sanningar kommer fram - om vi jämför med t.ex. att ge ut böcker där eventuella faktafel står kvar "som skrivna i sten". Jag har märkt att det finns andra webbredaktörer som driver radiohistoriska sajter i norden, som berömmer sig med att deras webb startades för över ett decennium sedan, skrevs ihop lite slarvigt då och har på ingen enda punkt ändrats sen dess. Ja, det må vara en stolthet för dem, men jag skulle se det som en stor skam att driva en webb på det sättet och med alla faktafelen kvar år efter år.
Jag är ljudtekniskt mycket erfaren efter att i 45 år arbetat professionellt inom ljudteknik, varav jag i 25 år arbetat med ljudrestaurering för totalt ett 150-tal CD-projekt för äldre populära musikinspelningar för den svenska marknaden men även utgivningar avsedda enkom för den amerikanska skivmarknaden. Jag drev även ett eget skivmärke, Klara Skivan, där jag blev den förste i Sverige att använda Cedar Audio Restoration. Jag fick genom åren många fina recensioner för ljudarbetet och berömdes särskilt för den ovanligt fräscha och okonstlade lyster som just mina arbeten kännetecknades av.
Det är med dessa ljudtekniska erfarenheter och med ovanligt höga ljudtekniska anspråk som jag byggt upp en samling av unika radioinspelningar. Jag har då fått erfara att de nationella ljudarkiven inte har något intresse för den typ av radiohistoria som jag fokuserar på. De statliga arkiven är endast intresserade av att förvalta den del av radiohistorien som kommit från Sveriges Radio. De tar i vissa fall ändå emot donationer ur privata arkiv av annat slag än SR-inspelningar, men dessa begravs i källarförråd och digitaliseras inte. Banden, eller andra ljudmedia som dessa inspelningar samlats på, läggs endast undan för att åldras och förstöras av tidens tand. Det väsentligaste syftet med dessa arkiv som vi skattebetalare bekostar är faktiskt att hålla dessa inspelningar onåbara för den svenska allmänheten.
Mitt arkiv växte, och min webb kom att innehålla fler och fler ljudfils-länkar, där man med ett klick snabbt kunde få en viss vald radioinspelning uppspelad. Jag hade lagt ner säkert flera tusentals timmar på att få detta att fungera perfekt, ända tills jag en dag fick ett telefonsamtal som vände upp-och-ner på alltsamman. Det var en f.d. vän, Kenneth Andersson i Västerhaninge, som uttryckte hotelser och krävde att jag skulle inaktivera klicklänkarna. Om jag inte gjorde detta skulle han "vidta åtgärder", som han uttryckte det innan han la på luren.
Dagen därpå visade det sig att han varit mycket skyndsam med sina åtgärder, och till sin hjälp kontaktat som lakejer Göran Carlsson (http://www.radio4all.se/offshore/) och Pia Schultz (http://www.scandinavianoffshoreradio.com/) som utan något upphovsrättsligt ägande ändå hotade med att man ville vidta juridiska åtgärder mot min webb. För att komma ur detta bråk från dessa två, som innan detta faktiskt endast hade uttryckt stor uppskattning för min webb, tvingades jag att genomföra mycket stora förändringar måndagen den 18 juli 2016. De främsta bestod i att åtlyda hoten och inaktivera den automatiska uppspelningen överallt på webben, och att webbens URL flyttades till http://radioarkivet.se/
Efter det har min lust att fortsätta att arbeta med webbens uppbyggnad bortfallit. Ljudfilerna kan inte längre nås via webbens klicklänkar, men om du är angelägen att få höra inspelningar har jag numera ett mer privat förhållande till de som vill lyssna. Det har visat sig att ytterligt få visat intresse för inspelningarna nu, när det krävs en insats från lyssnaren. Om du vill veta mer om detta får du gärna skicka ett mejl till mig via radioarkiv@gmail.com och ange vilket slag av inspelningar du söker
Om du vill veta det allra senaste om Radioarkivet kan du bli medlem i Radioarkivets senaste, en diskussionsgrupp som jag startade 2015, och där har jag lyckats samla många stora kompetenser inom radioverksamheter. Välkommen som medlem!
Ingemar Lindqvist