RADIO VIKING
     

Quartz lock
     
FM 101.40 MHz
     

Stereo
     

Signal strength
             
   

Tuned
 
   
 
   
 

 
Hej!

Jag heter Ingemar Lindqvist och sänder på onsdagseftermiddagarna via Radio Viking på FM 101,4 MHz. Om du vill höra mina och andras program där är det allra bästa sättet att ta lyssningen via Internet genom att klicka på knappen här nedan. Radio Viking har visserligen mycket bra täckning på FM-sändaren och hörs i Stockholm och i större delen av stockholmsområdet, men bor du utanför detta är enda sättet att lyssna via Internetknappen.

När jag gör mina program är jag mycket noga med urvalet av musik som jag spelar. Jag har som målsättning att främst ge en ny radiochans till låtar som vi sällan eller aldrig hör i radio nu längre eftersom de flesta andra i radio, både i P4 och de privata lokalradiostationerna är låsta till ett ytterst snävt utbud av musik som upprepas ideligen. Jag är i detta avseende inte särskilt unik på Radio Viking eftersom alla programmakare har ett särskilt stort och brett musikintresse, precis som jag, och till skillnad mot de flesta andra radiostationer får vi som är programledare själva välja den musik vi vill ge vår publik.

 
Radio Nords Topp 20
Vid varje månadsskifte sänder jag en sammanställning av de mest framgångsrika låtarna på Radio Nords Topp 20-lista för den gångna månaden, året 1961.
Radio Nords första och mest populära topplisteprogram hette Topp 20, där de 20 mest populära skivorna spelades upp varje onsdagkväll kl. 20.00 med Gert Landin som programledare. Från den 25 oktober övertog Larsan Sörenson programledarrollen, och då tidigarelades också sändningstiden till 19.30, som man behöll fortsättningsvis.
Omröstningen till listan skedde genom att lyssnarna via brev till Radio Nord fick anteckna sina val. I början fick man välja högst tre melodier, vilket senare höjdes till max 5. Detta skilde Topp 20 från Melodiradions Tio i topp, där omröstningen skedde genom jury, liksom Kvällstopppen, där antalet sålda skivor hos särskilt utvalda grammofonhandlare avgjorde rangordningen. Topp 20 förblev den lista som hade störst auktoritet och ingen skivaffär ville vara utan den viktiga Topp 20-affischen som också utgjorde god reklam i butiken för vilka skivor som var heta just då. I Topp 20 spelades alla 20 melodier med start från låt 20 och uppåt till första plats. Mellan ungefär varannan låt gav programledaren lite snack för det företag som stod som sponsor för programmet den veckan. Ibland förekom också höjdpunkten att man i programmet hade en gästande artist som intervjuades.
Sedan april i år har jag för sändning på Radio Viking satt samman program där en hel månad med Topp 20 summeras. För att skapa en topplista för hela månaden poängsätter jag låtarna på så vis att jag för månadens veckor ger låtar som nått förstaplatsen 20 poäng per vecka, 19 poäng för 2:a-platsen o.s.v. och en 20:e plats får endast ett poäng. Naturligtvis kan det då hända att två låtar får samma poängtal, och då blir det en bedömningsfråga, där en låt som befinner sig på nedgång på listan får ett minus och en låt på uppgång ges ett plus.

 

Arbete pågår för att bygga denna sida....